Masterpro Nivo Slider 3.x

Gedwongen door het steeds verder teruglopend aantal deelnemende wedstrijdlopers, voelt SV Fortuna ’67 zich genoodzaakt aanpasssingen te doen aan het wedstrijdreglement.
Deze terugloop zorgt namelijk voor (deels) lege podia in de wedstrijdcategoriën en doet daarmee absoluut geen recht aan de prestaties van de deelnemende wedstrijdatleten.

Het wedstrijdreglement van de Atletiekunie maakt sinds 2016 onderscheid tussen atletiekwedstrijden en atletiekevenementen. Met atletiekwedstrijden worden alle internationale en nationale wedstrijden bedoeld zoals Nederlandse en Provinciale kampioenschappen. Deelname aan deze wedstrijden is alleen mogelijk met een geldige wedstrijdlicentie.
Met atletiekevenementen worden alle overige wedstrijden en/of evenementen bedoeld.

De Vaderdaglopen van S.V. Fortuna ’67 behoren tot deze laatste categorie, de atletiekevenementen.

Mede op grond van bovengenoemd wedstrijdreglement van de AU, heeft de organisatie van de Vaderdaglopen besloten om het programma en het wedstrijdreglement overeenkomstig aan te passen.
Leden en niet-leden van de Atletiekunie, wedstrijdlopers en niet wedstrijdlopers, nemen voortaan deel aan de verschillende onderdelen van de Vaderdaglopen in gezamenlijke categoriën. Er zijn dus geen specifieke recreanten of wedstrijdloper categoriën meer.
De categorie indeling van de Vaderdaglopen nieuwe stijl is daardoor als volgt:

Jeugdloop 1.000 m: Jongens t/m 11 jaar, meisjes t/m 11 jaar; (wedstrijdlopers en recreanten)
Jeugdloop 2.500 m: Jongens 12 t/m 15 jaar, meisjes 12 t/m 15 jaar; (wedstrijdlopers en recreanten)
5.000 m: Mannen, Vrouwen; (wedstrijdlopers en recreanten)
10.000 m: Mannen en Vrouwen senioren, 35, 45, 55, 65; (wedstrijdlopers en recreanten)
Halve marathon: Mannen en Vrouwen senioren, 35, 45, 55, 65. (wedstrijdlopers en recreanten)

Daarnaast zullen er alleen nog prijzen worden uitgereikt in categoriën waarin bij vóórinschrijving minstens 3 deelnemers bekend zijn.

Alle overige categoriën zullen worden samengevoegd op dezelfde wijze en voorwaarden als waarop voorheen samenvoeging plaats vond.