Voor de verzorging onderweg zijn de atleten vrijwel geheel aangewezen op de organisatie. Om dit in goede banen te leiden, zijn we op zoek naar ruim 100 vrijwilligers. Om een eerste indruk te geven wat er op de wedstrijddag aan de lopers wordt aangeboden, hier een niet limitatieve opsomming: sponzen, fruit, sportdrank en water. Daarnaast hebben we ook nog andere activiteiten in te vullen:

• Het vrijhouden van het parkoers voor de hardlopers, zodat deze ongestoord hun prestatie neer kunnen zetten.
• Het uitreiken van de inschrijfnummers.
• Het na inschrijven van atleten op zondagochtend 18 juni 2023.
• De opvang van de atleten aan de finish en het uitreiken van een herinnering e.d.
• Het helpen bij de opbouw op zondagochtend 18 juni 2023.
• Het helpen bij de afbouw op zondagmiddag/avond 18 juni 2023.

Meld je aan als vrijwilliger:

vrijwilligers_vaderdag@fortuna67.nl

De verschillende taken

- Accommodatieteam
Deelnemers aan de Vaderdaglopen kunnen gebruik maken van de kleedgelegenheid in het clubgebouw.
Het inschrijfbureau is gevestigd in kantine van het clubgebouw. Vrijwilligers van het accommodatieteam staan ook opgesteld om vragen van lopers te beantwoorden zoals: hoe kom ik bij de start?, waar kan ik douchen? etc. Om alles in goede banen te leiden zijn op deze locatie verschillende vrijwilligers nodig.

Regelen is een belangrijke taak van het accommodatieteam.

- Start- en finishteam
Zenuwachtige lopers vormen het ochtendtafereel aan de start van de Vaderdaglopen. Aan jou de taak om de lopers rondom het startvak te begeleiden. Het is van belang dat de juiste deelnemers klaar staan voor de start. Zodra de lopers van start zijn gegaan, verandert het startvak in het finishgebied. Bij binnenkomst van de lopers observeer je samen met de EHBO of het goed gaat met de deelnemers. Uiteraard hoort bij jouw taak het uitdelen van een herinnering aan het evenement.

Toezicht houden en begeleiden zijn belangrijke taken van het start- en finishteam.

- Transportteam
Opbouwen en afbouwen van het parcours zijn de taken van het wedstrijdorganisatiecomité (WOC). Voorafgaand aan de wedstrijd zorgt het WOC dat alle benodigde materialen op de juiste plek komen. Je bouwt de materialen op die je aflevert, zodat bijvoorbeeld een waterpost al kant en klaar staat voor de vrijwilligers van het verzorgingsteam. Na afloop zorg je ervoor dat alle materialen weer worden opgehaald en de omgeving er weer netjes uitziet.

Laat ons weten op welke dag jij beschikbaar bent. Ben je in het bezit van een rijbewijs, vermeld dit bij je inschrijving.

- Verzorgingsteam
Het is van groot belang dat de lopers fit blijven tijdens de wedstrijd. Als vrijwilliger van het verzorgingsteam draag jij hieraan bij door een drank-, fruit-, of sponspost te bemannen.
Jij deelt bekertjes met water of sportdrank uit aan de lopers, geeft sponsen aan zodat de loper zich kan verkoelen, ruimt de bekertjes en sponsen weer op, zodat de weg begaanbaar blijft.
Verzorgen en begeleiden zijn belangrijke taken van het verzorgingsteam.

- Verkeersregelaarsteam
Een veilig parcours is uiterst belangrijk voor de lopers, zodat al zijn/haar energie beschikbaar is voor het hardlopen.
Als verkeersregelaar zorg je ervoor dat de lopers de juiste route lopen en dat toeschouwers of andere weggebruikers de lopers niet hinderen.

Heb je een officiële opleiding/cursus voor verkeersregelaar vermeld dit bij je inschrijving als vrijwilliger, zodat we hier rekening mee kunnen houden.

Toezicht houden is een belangrijke taak.

Wil jij de komende Vaderdaglopen van dichtbij meemaken, meld je dan aan:

vrijwilligers_vaderdag@fortuna67.nl

Heb je een voorkeur voor een bepaalde taak vermeld dit bij je aanmelding. We proberen hier zoveel mogelijk rekening mee te houden, maar kunnen het niet garanderen.